Een heldere, goudgele kleur in combinatie met een verfrissende, zacht bittere smaak.
Een lekker alcoholvrij bier (0,3% alcoholvolume) dat verfrissend eigenzinnig is.En dat is geen loze belofte.
Een blonde premium lager met een verfijnde smaak en een aroma van Tsjechische hop.
Een dorstlesser met zacht, fluwelige smaak en hoppige, licht fruitige indrukken.
Ingrediënten als koriander, curaçao en Belgische biohoppen zorgen voor een kruidige premium biotripel.
Blond bier met een fijn uitgebalanceerde smaak, waarbij de nadruk iets meer op hopbitter ligt.
Blond, ongefilterd abdijbier gekenmerkt door een subtiele kruidigheid en hoppige afdronk.
Verfrissend, dieprood bier met een krachtige, fruitige smaak.
Donkerrood-bruin bier waarvan de geur karamel, de gebrande mout en gezoet fruit verraadt.
Blond bier met volle, zacht moutige smaak die na de afdronk ietwat bitter wordt.
Een blond Belgisch speciaalbier met hoge gisting en hergisting op fles met een fijn fruitig aroma en een subtiele happigheid.
Een koppig bier met tegendraads temperament. Er werd gebruik gemaakt van Brettgist die ervoor zorgt dat de smaak van het bier verder blijft evolueren, zelfs na het bottelen.
Een fruitig bier, een tikkeltje zoet met een warme gloed van alcohol, afgerond met een lichtbittere afdronk.
Bezit de bitterheid en de aroma’s van een échte IPA.
Een robijnrode traditionele, fruitige lambiek van spontane gisting gebrouwen met zure kersen.
Helder goudgeel bier met een zeer frisse, meer fruitige dan kruidige neus met toetsen van citrus (pompelmoes) en eik.
Een zacht bier met een fruitige toets en een goudblond kleur. De milde bitterheid en lichte moutigheid geven een heerlijke afdronk.
Een blond bier bekomen door een samenspel van Vicaris tripel en gueuze. De scherpe zurigheid van de spontaan vergiste lambiek wordt door de fruitige en zachte Vicaris tripel in balans gebracht. Het eindresultaat is een rijk bier met een frisse lichtzurigheid en een zachte afdronk.
Fris, hoppig, kruidig, licht en verfrissend blond bier. Met een droge, bittere afdronk.
Alcoholvrij, caloriearm bier met een heerlijke smaak. De volle smaak en bitterheid van Carlsberg 5,5%, maar dan zonder alcohol.
Het oudste bier van Chimay. Het heeft een mooie koperkleur en een fruitige en zachte smaak met een lichte toets bitterheid.
Een donker bier met een krachtig aroma en een complexe smaak. Het bier heeft een geur van fijne kruiden. De afdronk is relatief droog met een toets van karamel.
Heeft een goudgele kleur en koppelt zachtheid aan bitterheid in een zeldzaam evenwicht. De aroma’s zijn fruitig: muskaat- of rozijnachtige toets, afkomstig van de hop.
Roodbruine kleur zoals van oude wijn uit Bourgondië. De smaak is volmondig en licht kruidig en evolueert zoet en stevig en vol tegen het gehemelte. De licht zure afdronk is evenwichtig bitter.
Amber bruinkleurig met volle zoete aroma’s van karamel, toffee, chocolade. Unieke trappist met een lange, zacht zoete nasmaak.
Bruine kleur met een zeer donkere glans van mahoniehout. De smaak start zacht maar neemt in kracht toe. De fruitigheid van rijpe pruimen en cacao zorgen voor een perfecte afdronk.
Heeft een intens goudblonde kleur. De complexe en fruitige aroma’s van hop en gist met nuances van sinaasappel en citrusvruchten zijn een plezier voor de neus.
Een mahoniekleurig bier te danken aan het gebruik van een dubbel moutgehalte. Een krachtig en moutig aroma dat naar bloemen ruikt met gekarameliseerde alcohol- en gisttoeten. De smaak van drop, het subtiel gebrande karamel en de geroosterde toetsen vallen op, alsook een voldoende droge bitterheid die blijft hangen.
Een mooie oranje kleur vol met aroma’s tussen toetsen van Brett en verse hop. De smaak gaat richting de wilde gist en is heerlijk sprankelend. De afdronk is bitter en blijft lang in de mond hangen.
(Grenache 75%, Syrah 20%, Mourvèdre 5%)
Mooi gebalanceerd, vlotte en complexloze huiswijn. Geen extremen, eerder zacht doch smaakvol.
(Syrah 69%, Grenache 13%, Cinsault 11%, Mourvèdre 7%)
Een originele Rhône blend in een Zuid-Afrikaans jasje met een expressieve neus en een zacht mondgevoel.
(Carignan 100%)
Carignan druiven geven een dieprode wijn met een fruitige doch stevige body. Deze wijn wordt gemaakt van 40 jaar oude stokken, de kleine opbrengst zorgt voor een intens smakenpalet. Het is vooral het intens zwarte fruit, als bramen en bosbessen, dat de toon aangeeft met een vanille toets van de lichte houtlagering. Een middellange zuivere afdronk maakt dat deze wijn zeer evenwichtig is en een schitterende prijs-kwaliteit verhouding heeft.
(Colombard 100%)
Heerlijke semi droge, medium volle en toch zachte huiswijn. Een voorzichtig tropisch karakter van lychee en granaatappel.
(Chardonnay 100%)
Licht bloemig, wat rijpe appels met geel fruit, daarna limoen en pompelmoes. Sappige niet al te zware Chardonnay.
(Viognier 100%)
Heerlijke, aromatische, droge witte wijn met nuances van appel en perzik. Perfect versmolten aanzet en een romige textuur met een strelend, direct mondcontact van hoger niveau eindigend in een mooi evenwicht. Een wijn met complexiteit en lengte!
(Cinsault 100%)
Een frisse, fruitige en droge rosé zonder zoet over te komen. Mooi in balans, zonder extremen en zeer toegankelijk.
(Syrah 100%)
Fruitige wijn met aroma’s van framboos en aardbei. Licht gestructureerde wijn. Middellange afdronk.
(Caladoc 100%)
Schitterende rosé wijn van Familie Deroose in Corbières. Caladoc is een druivensoort die gemaakt werd in 1958 als kruising tussen Malbec and Grenache Noir.
(Macabeo, Xarel-Lo, Parellada)
(Pais 100%)
(Pinot Noir 50%, Meunier 30%, Chardonnay 20%)
(Pinot Noir 50%, Meunier 30%, Chardonnay 20%)
Een kruidige rum gemaakt ter ere van de beroemde tatoeëerder 'Sailor Jerry' Collins. Sailor Jerry Spiced Rum is een authentieke mix van pure Caraïbische rum en hoogwaardige natuurlijke kruiden, vooral vanille, kaneel en nootmuskaat.
Lang gerijpte rum wordt zorgvuldig geblend totdat de smaken hiervan naadloos in elkaar overlopen, dit geeft zijn onmiskenbare karakter. Zoetig van smaak met hierbij fijne toetsen van kruiden. Het beste van tabak en eiken brengt dit op een smaakvolle wijze in balans.
Havana Club Anejo 7 Years is een heerlijke Cubaanse rum die tot de top behoort, gerijpt op wit eiken houten vaten voor een zachte smaak, een aroma van vanille, tabak en een heerlijke gladde smaak maken deze rum één van de beste ter wereld.
Een aromatische witte rum met onderscheidende smaken van amandel en vanille, ontwikkeld in wit eikenhouten vaten en gevormd door een geheime mix van houtskool voor de kenmerkende zachtheid.
Deze rum bevat een lichte rooksmaak en duidelijke houttonen, afkomstig van het langdurige rijpingsproces, die deze Bacardi Ron 8 Anos een unieke stijl geven. Er zijn tonen van vijgen, dadels en gedroogde pruimen te proeven met hints van zoete karamel. Een delicatesse!
Diplomatico Reserva Exclusiva is een unieke 'sipping rum'. Het is een blend van 80% 'heavy rums' en 20% 'light rums' wat nog twaalf jaar heeft gerijpt op whiskey vaten. Een werkelijk uitzonderlijke rum met Diplomatico's karakteristieke zoete en fruitige aroma's. Een karakteristieke neus met tonen van fruit cake, rum-rozijn ijs, cacao, gedroogde gember, kaneel en kruidnagel. Iets dieper ervaar je gebakken banaan met toffee saus, vanille, stroperige peperkoek en hints van sinaasappelschil. De smaak doet denken aan chocolade saus, toffee fudge en tropisch fruit.
Een flavored vodka die een onovertroffen smaak heeft, een dieprode kleur die omringd wordt door heerlijke intense aroma’s van sleedoornbessen. Heeft een zachte smaak en kan daardoor prima puur of ‘on the rocks’ worden gedronken maar wordt ook vaak gebruikt voor mix drankjes.
Een Zweedse vodka gemaakt van koren en zuiver water die beide afkomstig zijn uit Åhus, een klein dorp in het zuiden. Absolut vodka wordt op prijs gesteld voor zijn rijke, krachtige en complexe smaak die tegelijk zacht is en een krachtig graanaroma heeft.
Deze Franse vodka is door grote kennis van distilleren gemaakt en dankt dit aan diverse grote cognac distilleerderijen. Een Grey Goose vodka wordt 5 keer gedistilleerd en krijgt hierdoor zijn zachtheid en robuste smaak. Door de hoge kwaliteit van de ingrediënten wordt er een “premium” vodka gecreëerd met 100% water uit natuurlijke bronnen en de beste granen uit Picardie. De moderne filtering komt tot stand met een vernieuwd en uniek systeem van koper, dit zorgt ervoor dat de onzuiverheden uit het product gehaald worden en dat de vodka zachter wordt van smaak. De subtiele en doortastende smaken komen feilloos naar boven en zijn te omschrijven als zoet, fris en vol almond. De balans van de smaken wordt bijzonder goed gemanaged en in balans gehouden. Deze zeer exclusieve vodka is uitermate geschikt om puur ofwel “on the rocks” te drinken.
Het is een blend die lichte whisky's van de oostkust van Schotland combineert met meer turfachtige whisky's van de westkust, wat een buitengewoon diep smaakaroma creëert. Johnnie Walker verfrist je smaakpapillen met de onmiskenbare kruidige tonen van kaneel en peper. Er is een hint van fruitige zoetheid, zoals frisse appel en peer en romige tonen van vanille vóór de typische lange, nazinderende, rokerige afdronk.
Deze Ierse whiskey is een blend van pot still whiskey en grain whiskey en is 3 keer gedistilleerd en minimaal 4 jaar gerijpt. Op de neus ontdekken we een licht florale geuren, peper, eikenhout en zoete tonen. In de mond heeft deze whiskey een goede balans tussen kruiden, noten en vanille. Verder zijn er ondertonen te ontdekken van zoete sherry en de uitzonderlijke zachtheid.
Van het eiland Skye, is een krachtige, uitdagende single malt met een zilte neus, een turfachtig, rokerig karakter en een peperige afdronk. Uniek in zijn klasse, nooit geëvenaard en de meeste bekroonde whisky ooit.
Mooie schotse whisky van het eiland Orkney, rijke, evenwichtige tonen met de subtiliteit van bloemen; zeer kenmerkend voor een Single Malt van Highland Park. In de afdronk zoete, slepende heide tonen en lichte rook met een vleugje turf.
Deze Single Malt rijpt op twee soorten hout; na een rijping van 12 jaar in Amerikaans eikenhouten vaten waarin voorheen bourbon heeft gerijpt, wordt The Balvenie DoubleWood overgegoten in een 'first-fill' sherry vat van Europees eikenhout voor een finish van zo'n 7 maanden. In de neus zoet fruit en Oloroso sherry met honing en vanille. Nootachtige zoetheid, kaneel en kruiden. Lange, warme afdronk.
Een single malt whisky van het afgelegen eiland Islay. Doordat de kleinere Quarter Casks (125 liter) een ruwe 30% meer houtcontact verzorgen ten opzichte van de standaardvaten, wordt het rijpingsproces een stuk intensiever. De extra invloed van het eikenhout geeft eerst een zachter, zoeter karakter aan de smaak van de whisky, waarna de kenmerkende turfrook - tekenend voor Laphroaig - binnen komen stormen.
Een romige en zachte single malt whisky met een floraal en kruidig smakenpalet omringd door intrigerende aroma’s die tot de verbeelding spreken. Een whisky die 15 jaar heeft gerijpt op bourbon en Oloroso sherryvaten om smaken en aroma’s volledig te laten ontwikkelen, een diep en krachtig distillaat is het resultaat. Op de neus zijn er intense en frisse aroma's aanwezig van bloemen, honing, kruiden en hints van cacao en appel. In de mond bevat deze whisky een zachte en krachtige smaak van perziken, bloemen, honing en hout aangevuld door kruiden, cacao en drop. De afdronk is lang en floraal met tonen van honing, cacao en kaneel.
Een prachtige fruitige en kruidige Amerikaanse whiskey. Gemaakt van een mix van karamel, vanille, geroosterde eik & specerijen. De prachtige amber kleur en zachte en rijke smaak zijn gecreëerd door een unieke Amerikaanse manier van rijpen en filteren, Jack Daniels wordt maar liefst gefilterd door een 3 meter dikke laag houtskool. Dit geeft het zijn zachtheid. De whiskey heeft een complexe geur van fruit, noten & vanille, met een lichte afdronk.
Een whiskey die in zijn rijpingsproces in slechts één vat heeft gezeten. Op de neus heeft deze een lekkere geur van esdoorn die perfect wordt aangevuld door het aroma van gekarameliseerde banaan. De whiskey kent een krachtig en rijk karakter met volle smaken van lichtgeroosterd eikenhout, vanille en karamel. Door de invloed van karamel en banaan heeft deze krachtige whiskey toch een zoete kant.
Een small batch bourbon whisky! Deze aangename whiskey, met de kenmerkende combinatie van rogge en tarwe, heeft een rood, amberbruine kleur die letterlijk en figuurlijk een lust voor het oog is. Op de neus is hij rijk van aroma's, een combinatie van exotisch fruit, eikenhout en vanille. In de mond proeft u heerlijke tonen van droog fruit, die gepaard gaan met vlagen van noten en als klapper op de vuurpijl wordt deze smaak ondersteund door pruimen. Door middel van de lange afdronk kunt u nog een lange tijd genieten van de vooral zoetige tonen van toffee, vanille en noten.
Een sublieme bourbon uit de States. Prachtige eigen fles met een geniale inhoud. Duidelijk hout tonen die mooi naar voren treden zonder te overheersen. Prachtige intense en complex afdronk. Blanton rijpt zijn whisky in het beroemde warehouse H. Het magazijn maakt ook echt de seizoenen mee, de zomers zijn warm en de winters zijn koud. Dat maakt dat de omgeving een groot effect heeft op de bourbon whisky in de vaten. Het smaakprofiel is zoet, met tonen van citrus en eik. De romige vanille-neus wordt geplaagd met karamel en butterscotch, allemaal onderstreept door bekende bak kruiden zoals kruidnagel, nootmuskaat en kaneel. Kolonel Albert Blanton zette in 1984 de standaard voor bourbons met één vat.
De originele London Dry Gin van één van 's werelds meest bekende gin merken. Een uitgesproken, droge en tegelijkertijd verfrissende gin die rijk is aan zowel fruitige als kruidige invloeden. Deze drank vervaardigt men op basis van een zorgvuldig geselecteerd aantal botanicals. Naar verluidt gaat dit om onder andere jeneverbessen, korianderzaad, zoethout, liswortel, citroenzeste en gember waarbij de exacte samenstelling een goed bewaard geheim is.
Deze London Dry Gin heeft een heldere frisse smaak dankzij de ondertonen van jeneverbessen, engelwortel en korianderzaden. Tanqueray wordt gemaakt van puur graan alcohol, hiervoor wordt het beste van het beste graan gebruikt. Dit gepaard met Toscaanse kruiden die net als het graan allemaal met de hand geplukt worden. Als ze de juiste hoeveelheid ingrediënten hebben wordt het hele goedje 4 maal gedistilleerd. Kruidig en floraal.
Een super premium en ongewone gin gedistilleerd in Schotland. Samengesteld uit 11 hoogwaardige botanicals afkomstig van over de hele wereld bij dewelke prachtige infusies van komkommer en rozenblaadjes werden toegevoegd. Hendrick's Gin heeft een smaak die met geen enkele andere gin ter wereld te vergelijken valt. Lekker floraal.
Deze Duitse gin is één van de meest spraakmakende van dit moment! Een ongekende hoeveelheid aan botanicals zijn gebruikt om tot de sublieme smaak te komen, wel 47! Een aantal opvallende ingrediënten zijn lavendel, amandel, mint en vlierbes! Hiernaast zijn vooral veel aromatische kruiden afkomstig van inheemse planten gebruikt! Dit geeft hem zijn scherpe dennengeur en frisse citrus tonen van pompelmoes met aardse accenten. Den is zeker weer te herkennen in zijn smaak gevolgd door een complexe mening van verschillende kruiden en specerijen. Zwarte peper, kaneel en nootmuskaat zijn een aantal van de koplopers die er uit te pikken zijn, gevolgd door iets meer floraals, namelijk viooltjes en kamperfoelie.
Gin afkomstig uit Spanje. De mediterrane gin bevat 4 unieke botanische ingrediënten die ieder zeer zorgvuldig zijn gekozen op basis van hun karakteristieken; Arbequina olijfolie, rozemarijn, basilicum en tijm. Deze combinatie leidt tot een prachtig distillaat die de speciale mediterraanse sfeer weer tot leven brengt waar u ook bent met zijn kruidige smaak, hinten van koriander, basilicum en rozemarijn.
Nona is Latijns voor negen en verwijst naar de 9 botanicals die in de spirit zijn verwerkt. June refereert naar de jeneverbes die tijdens het distilleren gebruikt wordt. Jeneverbes is ook het hoofdingrediënt van gin. Een complex distillatieproces zorgt voor de essentie van Nona June, te beginnen met een uitgesproken citrussmaak gevolgd door een kruidige toets.
Een Mexicaanse tequila met een kristal heldere kleur. Deze schone tequila is driemaal gedistilleerd om hem perfect in balans te krijgen. Op de neus komen er verleidelijke aroma’s van blauwe agave vrij. De smaak van zoet gekookte agave komt sterk naar boven gevolgd door een vleugje zoete honing en de lichte tinten van citrusvruchten. Zijn afdronk is erg glad en verwarmd.
Een amber kleurige tequila afkomstig uit Mexico. Deze tequila heeft 364 dagen lang mogen rijpen in Franse witte eikenhouten vaten. Op de neus komen er aroma’s van romige vanille gepaard met fris citroengras vrij, de finish aan de geur komt door bloemige kenmerken. Zijn smaak komt van zoet gekookte agave gevolgd door geroosterd eikenhout, de verse citrusvruchten samen met melkchocolade en toffee voeren de ondertoon in de smaak. In de afdronk heeft deze tequila een gladde en verwarmde afwerking.
Een viriele, delicate en lichtjes bloemige neus met fruitige en intense bloesemaroma's. Een volle aanzet, maar nooit agressief, het evenwicht en de elegantie overheersen.
Een donker gekleurde cognac die een hele fijne en volle smaak heeft. Deze VSOP heeft een heerlijke florale geur, met accenten van kruiden en vanille. In de mond blijft de vanille aanwezig met aanvulling van abrikoos en eikenhout. De afdronk is zalig lang.
De Very Special Old Pale is een lekkere calvados die voor minimaal 4 jaar gerijpt heeft in eikenhouten vaten, wat resulteert in zijn barnstenen kleur. De Franse drank heeft een soepel karakter en fruitige smaken van appel en peer.
Een gedurfde combinatie van de intense, tropische smaak van bittere sinaasappel en de elegante verfijning van cognac.
De evenwichtige balans tussen zoveel tegenstellingen maakt het een complexe en tegelijkertijd ook elegante likeur, zowel intens als zacht, warm en verfrissend en bitter en zoet! Geuren van witte bloemen, fruit en kruiden worden afgewisseld met bitterzoete geuren van sinaasappelen.
Een Ierse likeur die sinds 1974 wordt vervaardigd. Baileys combineert de trots van Ierland, whiskey, samen met room. Het toegankelijke karakter zorgt ervoor dat je op vele manieren van het drankje kunt genieten.
Het merk Accademia verwijst naar l'Accademia degli Acquavitai: een prestigieuze school die de kunst van het distilleren 4 eeuwen lang doorgaf aan haar studenten. Hiermee zetten ze deze traditie al sinds de 16de eeuw voort. De amaretto is een typisch Italiaanse, zachte likeur. Proef en je herkent meteen de distinctieve smaak van amandel.
Ongetwijfeld de meest verfijnde sambuca van Italïe. De sambuca wordt vervaardigd van steranijs, neutrale alcohol, suiker en een heel klein beetje as. Er zijn nog enkele andere ingrediënten die worden gebruikt maar die houdt de distilleerderij geheim. Heerlijk puur of in de koffie.
Gemaakt van bio-citroenen uit Sorrento, die naar België (Outrijve ) worden gehaald en met de hand bewerkt. De citroenschillen worden samengevoegd met ondersteunende kruiden om meer complexiteit en karakter aan de limoncello te geven.Ze macereren de schillen enkele weken lang op pure graanalcohol. Daarna wordt de siroop gemaakt, deze bestaat uit fijne suikers die de digestief niet te plakkerig maken, maar hem een fijne zoetigheid geven die de smaken mooi ondersteunen.
Een heel verrassende digestief en een variatie op de gekende limoncello. Deze orancello wordt gemaakt met het fijnste gedeelte van de zeste van bio-sinaasappelen (soetlemoen) uit Zuid-Afrika. Samen met ondersteunende kruiden komt een zachte, frisse en uiterst aangename smaak tot stand.
In tegenstelling tot vele andere citroenjenevers wordt Wortegemsen niet verkregen door citroenschillen op jenever te laten intrekken, maar wel door het toevoegen van de citroenpulp, zodat de fles moet worden geschud alvorens in te schenken. Het etiket van de literfles beeldt een oude landbouwstokerij af, uit 1752. Het is het beeld van de Oude Stokerij, een Wortegemse landbouwstokerij, waar destijds de jenever werd gemaakt.
Het kleine broertje van de originele Wortegemsen citroenjenever, op basis van zongerijpte sinaasappelen.
Deze fruitjenever wordt gemaakt op basis van jonge jenever en bevat een hoog gehalte aan natuurlijke appelsappen. Dat zorgt voor een verfrissende en volle fruitsmaak. Er worden geen kunstmatige aroma’s, kleur- of smaakstoffen toegevoegd.
Wordt nog steeds gestookt volgens de eeuwenoude receptuur. Het unieke familierecept is goed bewaard gebleven en wordt van generatie op generatie doorgegeven. Een kleine hoeveelheid moutwijn en een kruidendistillaat met veel jeneverbes bepalen het frisse en zachte karakter.
Oude Braeckman bestaat voor 25% uit moutwijn die uitsluitend uit rogge en mout werd gestookt en 6 jaar op Amerikaanse eikenhouten vaten heeft gerijpt. Daardoor krijgt onze oude graanjenever een afgerond en rijp karakter. In de achtergrond proef je een zachte toets van jeneverbes uit het kruidendistillaat.
Een alcoholvrij concentraat op basis van Bio Peruviaanse gember, citroen en kruiden & specerijen. In plaats van een gemberlimonade, kan je nu zelf je favoriete koude en warme gemberdrankjes maken. Op koude dagen kan je Gimber heerlijk mixen met heet water en een kruidenaccentje met bvb een takje tijm. Tijdens warme dagen kan je best genieten door te mixen met spuitwater en eveneens een kruidentoets.
Picon is een bitterlikeur uit Frankrijk gemaakt op basis van sinaasappelen, gentiaan en cinchona. Het geeft een bitterzoete smaak en een licht kruidig boeket. Picon kan puur als aperitief gedronken worden en is uitstekend te mixen met witte wijn.
De kwaliteit van Ricard is het resultaat van een kundige mengeling van erg zorgvuldig uitgekozen anijs, zoethout en aromatische planten. Dit unieke aperitief heeft zijn succes te danken aan het geheimhouden van het oorspronkelijke recept.
De heerlijke anijs drank van Ricard zoals we die kennen, is nu ook beschikbaar in deze alcoholvrije variant, met slechts een lichte natuurlijk aanwezige zoetheid (geen toegevoegde suikers).
Een drank die zowel zoet als aangenaam bitter is met een intens en doordringend aroma. De smaak is krachtig, evenwichtig en licht gekruid. De Rosso dankt zijn amberachtige kleur aan de toevoeging van karamel. Er bestaat namelijk geen vermout die van zichzelf roodkleurig is.
Martini Bianco onderscheidt zich door een zacht aroma met een vleugje vanille dat harmonieus gekruid is. De subtiele smaak is lichter, delicater en verfrissender dan Martini Rosso.
Deze vermout heeft maar liefst de aroma’s van 25 verschillende kruiden en daardoor hebben ze een perfecte gebalanceerde smaak tot stand kunnen brengen met notities van kersen, verse zomervruchten, rood fruit en diverse wilde kruiden zoals munt.Dit zorgt natuurlijk voor een goede fruitige smaak van deze lekkere vermout. De botanicals worden 40 dagen gemacereerd in een 45% alcoholoplossing. Na filtering wordt de alcoholoplossing overgegoten in Piemontese vaten en rijpt daar nog 3 tot 6 maanden verder.
Ook de witte vermout heeft net als de rode aroma’s van 25 verschillende kruiden, de vermout is helder. Maankleurig van kleur en qua smaak een heerlijke volle zoetige smaak met notities van steranijs, kersen, frambozen en rabarber.
Om een Port te produceren met een fijne en evenwichtige smaak ligt de Tawny voor 3.5 jaar in eiken vaten. Versheid, lichtheid en balans zijn de belangrijkste elementen van deze wijn. Deze port heeft een licht intense amberkleurige kleur. De geur heeft veel gedroogd fruit zoals vijgen, rozijnen en krenten. Ook zijn caramel en gebrande noten duidelijk waarneembaar. De afdronk is zeer lang en in balans.
Deze witte porto bracht een jaar in grote eiken vaten, en ten minste drie jaar in oude kleine eikenhouten vaten door, alvorens te worden gebotteld. Deze porto heeft een licht goudbruine kleur, met frisse aroma's van noten en fruit. Half zoet in de mond en een prachtige structuur.
Een Spaanse kwaliteit sherry die een lagering op Pedro Ximinez vaten heeft gehad. Sherry met een goudkleurig tot amberbruine kleur en aroma’s van gedroogd fruit, noten en rozijn. De smaak bevat een delicate zachte zoetheid, maar is ook vol, complex en prachtig gerijpt. Verder heeft deze topwijn nog een lange afdronk.
De smaak is min of meer zoet met aroma's van wit fruit als abrikoos en perzik met toetsen van vanille en karamel. De Ugli Blanc (Trebbiano Toscane) druif is klein en bevat veel sap. Daarnaast wordt hij ook gebruikt als hoofddruif voor de destillatie van Armagnac en Cognac.
Verkregen uit de infusie van bittere kruiden, aromatische planten en fruit in alcohol en water. Hoeveel ingrediënten Campari precies bevat, is een mysterie. Sommigen houden het op twintig of zestig, maar anderen beweren dat de drank wel tachtig verschillende ingrediënten bevat. De levendige rode kleur, het intense aroma en de bijzondere bittere smaak maken Campari tot een uiterst veelzijdig drankje, en de perfecte basis voor enkele van de beroemdste cocktails ter wereld.
Italiaans alcoholvrij aperitief op basis van fijne kruiden, natuurlijke zuidvruchtenextracten en zuiver mineraalwater. Een sprankelend bitterzoet en verrassend aperitief met een 'bite'.
Naast de originele Crodino bestaat er nu ook een rode variant. Als basis heeft ook Rosso de welbekende unieke bitterzoete Crodino smaak, gecreëerd door de infusie van 30 kruiden en extracten van verschillende vruchten. Door de aanwezigheid van bloedsinaasappel wordt hier echter nog een flinke dosis zomerse frisheid aan toegevoegd.
Coca-Cola, Sailor Jerry spiced rum, limoensap
Eén van de simpelste, maar meest populaire longdrinks ter wereld. De Cuba Libre werd geboren uit Cuba’s onafhankelijkheidsstrijd tegen het Spaanse bewind. Eind negentiende eeuw introduceerde men Coca-Cola in Cuba en het werd al snel een populair drankje bij de Cubanen. De overwinning vierend in een Havana bar bestelde Cpt Russel Rum and Coke, geserveerd met een schijfje limoen. Deze nieuwe combinatie werd al snel een groot succes op het hele eiland. Hij bracht een toast uit met de legendarische woorden: ‘Por Cuba libre!’, een ode aan het vrije Cuba.
Cava, vers sinaasappelsap, Cointreau
De cocktail is genoemd naar de geelbloemige plant mimosa. De combinatie van mousserende wijn en sinaasappelsap wordt al eeuwenlang genuttigd in Spanje, voornamelijk in de regio’s Valencia, Castellón, Alicante en Catalonië waar sinaasappels en cava alomtegenwoordig zijn. Mousserende wijn werd in Spanje tevens geconsumeerd met het sap van appels, druiven en andere vruchten.
Campari, Martini Rosso, Tanqueray gin
De Negroni is uitgevonden in Caffè Casoni (thans Caffè Giacosa) in de Via de′ Tornabuoni in Florence. De naam verwijst naar graaf Camillo Negroni, die bij de barman Fosco Scarselli tussen 1919 en 1920 voor de eerste maal een met gin aangelengde cocktail Americano bestelde.
Campari, Martini Rosso, Prosecco
Het is een versie van de Negroni, die heel populair is geworden langs de stranden van Italië en op de terrasjes in de grote steden. De cocktail is ontstaan in Bar Basso in Milaan in de jaren zeventig en was eigenlijk een foutje van barman Mirko Stocchetto die de spumante fles pakte in plaats van de gin, maar het viel in de smaak en daarmee creëerde hij een nieuwe spritz variant.
Campari, Martini Rosso, Jack Daniels
De Boulevardier is een Amerikaans neefje van de Negroni. Het oorspronkelijke recept lijkt sterk op dat van de Negroni, alleen wordt er bourbon gebruikt in plaats van gin. De cocktail werd bedacht door Harry McElhone in zijn eigenste Harry’s Bar in Parijs. Hij maakte de cocktail voor Erskine Gwynne, een Amerikaanse expat in Parijs. Gwynne was in Parijs redacteur voor het magazine Le Boulevardier, vandaar de naam van de cocktail.
Aperol, Prosecco
Volgens locals is de Spritz in Padova ontstaan begin 20ste eeuw in de periode van de Oostenrijkse-Hongaarse overheersing. Oostenrijkse soldaten dronken de lokale Italiaanse wijnen aangelengd met seltz (drankje gemaakt van bruiswater, zout en citroen) of bruisend water. Dus eigenlijk is Spritz uitgevonden dankzij de Oostenrijkers. Wanneer we de naam uitspreken, missen we de Italiaanse flair in onze oren en klinkt het inderdaad Duits.
Sailor Jerry spiced rum, Fever-Tree Ginger Beer, limoensap
De Dark & Stormy cocktail vindt haar oorsprong in Bermuda. De smaak van deze cocktail is intens door de rum en het gemberbier, is prikkelend en verfrissend. Volgens de overlevering dankt de Dark & Stormy zijn naam aan een matroos, die op Bermuda deze cocktail geserveerd kreeg. Hij hief het glas omhoog en keek naar het drankje. Hij fronste en zei: “De kleur van dit drankje doet me denken aan de kleur van een donkere stormachtige hemel. Die ben ik wel eens op de vaart tegengekomen. Alleen een dwaas of een dodeman zou uit varen gaan als de lucht deze kleur aanneemt.”
Grey Goose vodka, Fever-Tree Ginger Beer, limoensap
The Mule kent zijn oorsprong in Manhattan in de jaren ’40. Sophie Berezinski emigreerde vanuit Rusland naar de Verenigde Staten met maar liefst 2000 koperen mokken. Haar vader bezat een koperfabriek in Rusland, beter bekend als de Moscow Copper Co. Sophie liep per toeval binnen in de Cock ‘n’ Bull-pub, uitgebaat door Jack Morgan en John Martin.
John had een Vodka-distilleerderij en Jack brouwde zijn eigen gemberbier, beide zonder al te veel succes. Toen Sophie binnen wandelde leek het wel meant-to-be. Vergezeld van haar mokken raakte ze aan de praat met John & Jack. In enkele uren tijd ontwikkelden ze samen een drankje waar de vodka van John, het gemberbier van Jack en de koperen mokken van Sophie volledig tot hun recht kwam.
Grey Goose vodka, Kahlua, ijskoude espresso
In 1983 maakte een goed uitziende dame haar entree in Brasserie Soho in Londen. Ze was op zoek naar een cocktail van uitersten. Eentje die haar een kick zou geven. Cocktaillegende Dick Bradsell moest meteen aan de koffiebonen denken die overal op de bar lagen, dankzij de directe nabijheid van een espressomachine. Vodka leek het enige wat men dronk in die tijd, dus dat er ook in deze cocktail vodka moest stond vast. Nog wat zoets erbij om het draaglijk te maken en de Espresso Martini was geboren.
Trouwens ook uitstekend als digestief.
Campari, vers sinaasappelsap
De naam Garibaldi voor deze aperitivo is een beetje in onbruik geraakt en we kennen hem tegenwoordig beter als de Campari Orange. Campari komt uit Milaan – het noorden – en appelsienen uit het zuiden en die twee samen vertegenwoordigen de eenwording van Italië. Vandaar de naam Garibaldi, naar de man die de Risorgimento verpersoonlijkt.
Campari, Fever-Tree Indian tonic Water
Een verrassend aperitief op basis van twee klassiekers: Campari & Tonic. Door deze 2 bitters te combineren wordt de bitterheid verzacht en krijg je een perfect verfrissend aperitief. Zo fris als hij smaakt, zo zomers ziet hij eruit met zijn rebels rode kleur.
Picon Amer, witte wijn, Cointreau,...
Picon is een aperitiefdrankje gemaakt op basis van sinaasappels en aromaten. Het werd in 1832 voor het eerst gedistilleerd en was bedoeld als middeltje tegen malaria. De Amer Picon is de basis, naast de witte wijn kan je experimenteren met cassis, citroen, citroenjenever, tripple sec of andere likeurtjes. Weinigen die het doen, maar het is aan te raden om je piconmix vooraf te bereiden en die minstens een week te laten rusten.
(Earl Grey, Rosehip bio, Linden, Green bio, Golden Chamomille, Natural Mint bio)
(Huidloze en boneloze sardines met groente in pikante olijfolie)
(Tonijnfilet met groente in pikante olijfolie)
(Makreelfilet met groente in pikante olijfolie)
(boter, witte/bruine suiker, kweeperengelei)